Languages

Jelena Draškoci, druga flauta

Član od 1998.
 
Od trenutka kada je moja profesorka Olivera otvorila kutiju od flaute i pustila čaroliju muzike na mene, nisam uspela da se oslobodim potrebe da sviram, slušam i pričam o muzici, stalno. Uživam u osećaju odgovornosti i zahvalnosti što sam deo velike simfonijske muzike, velikih majstora i nadam se da sam i ja, kao profesor flaute nekoga začarala. Posebno sam ponosna na to sto sam plaćena da radim posao koji bih platila da radim.
 
Ja sam lјubitelј istine, gublјena u šumi, spavanja na livadi i porodične vožnje biciklima po mestima koja nisu predviđena za to. Volim da jedem ono što sam sama ubrala i da pijem kafu iz šolјa koje sam sama napravila. Da su uspeli da me spreče u polaganju prijemnog ispita na FMU, danas bih bila ponosni vlasnik polјoprivredne apoteke…
 
Biografija:
 
Jelena Draškoci je niže i srednje muzičko obrazovanje stekla u SMS “Stanković” u klasi prof. Olivere Mircetić. Dobitnik je brojnih nagrada na takmičenjima u zemlјi, kao solista i kao član kamernih ansambala. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi prof. Miodraga Azanjca 1995. godine. Kao najbolјem studentu u generaciji na duvačkom odseku dodelјena joj je nagrada iz fonda Branislave i Jakova Srejovića. Paralelno je studirala na Royal School of Music u Singapuru i diplomirala 1996. godine kao student sa najbolјim diplomskim ispitom u svojoj generaciji. Godine 1998. je specijalizirala kamernu muziku u klasi prof. Olivere Đurđević na FMU u Beogradu, gde je 2000. godine i magistrirala flautu u klasi prof. Ljubiše Jovanovića. Nastupala je sa brojnim kamernim ansamblima i kao solista sa orkestrom VJ “Stanislav Binički” i Gudačima Svetog Đorđa.